Venstre: I en times tid i løpet av dagen kunne vi nyte skrogets fasong før det igjen stod innhyllet i stillaser. Høyre: Douglas og Morten hjelper Peter og Lars med å merke opp for sletting. Her streker Morten så godt han kan, mens Douglas myser for å se om det er plasser hvor lista ikke ligger inntil spant.

Et glimt av herlige former

Å stå med hendene hevet over hodet over tid er slitsomt. Når vi nå er i gang med å slette av spantene er det stort sett over hodet eller ut fra kroppen vi jobber. Hele dagen. Nå har jeg heldigvis hatt et avbrekk fra selve slettingen i dag, mens store sterke Peter er i gang med sin tredje dag. Og det er nok arbeid på motsatt side i tre dager til med det samme arbeidet. Det er bare ikke alle operasjoner som er toppen av lykke i en skipstømrers liv heller. Men noen ganger er det bare herlig å være skipstømrer!

Herlig var det å fjerne stillaser og rydde litt rundt båten før vi igjen satte opp et lavere stillas. I en times tid stod babord side forut uten stillas og for første gang fikk vi virkelig se hvordan bankskøyta tar seg ut. Så fornøyde var vi med formene at alle mann tok bilder av samme motiv. Det har ikke hendt tidligere i prosjektet. Her burde du vært Ørnulf!

Så fortsatte arbeidet med høvling og bygging av stillas. Vinden tiltok på slutten av dagen, og da vi kikket ut mot det store cruiseskipet Rotterdam så var det som en snøstorm som virvlet ut fra byggeplassen. Det var spon som føyk over til dette monsteret av et stålskip, og i inngangen gikk asiater og kostet spon i ett sett. Vi blir lagt merke til her på Prestebrygga!

09.06.15
Morten hesthammer