Venstre: Med et hjemmelaget verktøy skrapes enkelte små nater opp i størrelse. Midten: En mal blir brukt for å merke opp rekkestøttas innerkant. Støtta får litt mage for å unngå at den ser innhol ut. Høyre: Lars skjærer bort en overflødig del av en rekkestøtte.

Jammen meg ventet vi forgjeves!

Sånn kan det gå selv om ting er timet og tilrettelagt. I går fortalte jeg at vi omrokerte litt på arbeidet med driving av dekket fordi vi ventet på drev som skulle komme med hurtigruta i dag morges kl. 09.00. Det gjorde det sannsynligvis også, men så vidt vi kan forstå ble det ikke losset, men tatt med på turen inn til Geirangerfjorden. Dermed forsvant alt det gode håpet, og vi stod nå altså uten drev fra kl.11.00 av. Ny omrokering, for vi kunne jo ikke bare kutte ut og gå på stranda heller. Selv om været tilsa at det var det vi burde gjøre.

Mens vi fortsatt hadde håpet og trudde vi skulle få drev dreiv Johan og Peter videre på skandekket. Lars og jeg begynte å skrape opp de natene som var for små. Den jobben fullførte vi, og nå var jo alt håp ute, så vi fortsatte med å rette opp rekkestøttene. Dvs. først la vi på en så kraftig og rettvokst list som vi kunne uten at den knakk når vi bøyde den, ovenpå rekkestøttene. Vi siktet og synset og fikk en fin kurve som markerte ytterkanten oppe på rekkestøttene. Deretter streket vi av utsiden og innsiden av hver eneste rekkestøtte, før vi gikk i gang med motorsag og elektrisk høvel for å dandere støttene etter streken. Masse spon og sagmugg havnet nå selvsagt ned i de natene vi hadde reingjort før vi begynte å drive, og det var nettopp derfor vi ønsket å drive dekket ferdig før vi begynte med rekkestøttene. Sånn er det noen ganger. Støttene begynner nå å se mer skapelige ut når de blir ens og står på en fin kurve etter hverandre. Nå får vi gjøre dem ferdige før vi begynner på dekket igjen, for her må natene renskes igjen!

Ute på skroget har Josefine, Georg og Jørgen holdt på med propper, trenagler og har også fått på plass den siste planken i babord side. Skutesida er tett!

Helt på slutten av dagen kom drevet vi ventet på kl.09.00. Det var kommet i land til tida, men blei kjørt av sted og rundt i Ålesund før det igjen havnet tilbake 30 meter fra Hurtigrutas kai. Forbasket å vite at alt spon og sagmugg i natene var helt unødvendig, men sånn blei det i dag.

20.08.15
Morten Hesthammer