Venstre: Mange fulgte godt med i arbeidet som foregikk ute på skutesida. Midten: Sarah repslager har laget egen stand utenfor bankskøyta, så her er ikke tvil om hvem som er i gang. Høyre: På dekket fikk vi etter hvert en rolig arbeidsplass, og her er Alfred i gang for å proppe spikerhodene. Bankskøyta i folkehavet

Det er Tall Ships Races her i Ålesund i disse dager, og selv om regnet har sildret ned hele dagen myldrer det med folk i byen. Dessverre er passasjen rundt bankskøyta såpass trang at det er begrenset hvor mange som kan stå i bredden ved siden av båten av gangen. Derfor blir det i lengderetning at folk blir stående, ja såpass mange folk var det jamnt over at vi hadde problemer med å komme fram til båten når vi først hadde hatt en tur i verkstedet som ligger et par skritt til siden. Tidlig på dagen, før det virkelig kom mye folk forbi, hadde vi trappa opp til båten åpen. En del fikk derfor gleden av å komme seg opp på dekket, og det forstår jeg så godt at de har lyst til. Det er jo ikke hver dag man får mulighet til å se et helt nytt trefartøy bygd på den gamle måten. Derfor var det litt trist å måtte henge opp et skilt på trappa som så at det ikke var mulighet til å gå opp til dekket. Til å begynne med neglisjerte mange skiltet fordi det var så mange andre der oppe. Men så når det blei tomt, ja da så det ut til at det var OK å bli nede på plattingen.

Nede på plattingen kunne folk gå inn til skroget, ta på materialene, grise seg til med tretjære og virkelig se hva vi holder på med. Josefine stakk ut en lang planke, og enkelte fulgte godt med på hennes målinger og framgangsmåte. Ikke lenge etter kom Johan og Per Olav med en rykende planke som blei tvunget på plass, og etter hvert festa. Da var det mange som blei stående lenge ved båten, og det var nok ikke kun fordi det regnet ute.

Sjøfolk, båtbyggere, og generelt interesserte i alle aldre har vært forbi, og gjort dette til en litt uvanlig arbeidsdag… heldigvis. Ikke for det, det er veldig kjekt å kunne presentere hva vi holder på med og se den interessen som er rundt et slikt prosjekt, men skal vi få båten ut i det virkelige havet må vi nok ha flest vanlige dager. I morgen er det meldt fint vær, så jeg regner med at det dukker opp enda flere folk i morgen. Det blir kjekt!

15.07.15
Morten Hesthammer