Venstre: Røstjerna til stormasta er midlertidig hengt opp på babord side. Midten: Jeg liker godt kontrasten mellom det sorte skroget og den hvite svineryggen. Styrbord side som er oljet blir litt bleik i forhold. Høyre: Lars fanget i et øyeblikk hvor han var opptatt med mobiltelefonen. I bildet kan vi også se at listverket begynner å komme på plass.

Detaljene kommer på plass

Vi er jo inne i detaljenes fase i nybygget på Prestebrygga. Mange av de tingene vi gjør er ting som vi kun gjør en av, i motsetning til når vi legger hudplanker f.eks. Da går dag etter dag i samme rytme og med samme innhold.

Alfred har nå malt ett strøk med sortmaling på hele babord side. Uttrykket til fartøyet er ganske annerledes enn når skroget sto der med kun linolje. Før sortmalingen var alle som kom innom begeistret. Her kunne man både se og lukte treverk. Nå derimot er det mange som grøsser og syntes det er vandalisme Alfred er i gang med. Sjøl syntes jeg dette blir bra. Jeg liker det jeg ser, og spesielt syntes jeg det er flott å se hvordan det som er hvitmalt om bord nå virkelig står fram og lyser opp. Herlig kontrast!

Inne i framlugaren er Lars nå i gang med å montere listverk, og det pleier jo å bety at arbeidet nærmer seg slutten. Dessverre har jeg ikke vidvinkel på kameraet mitt, så det er nesten umulig å få tatt gode bilder der innefra. Det blir bare et lite utsnitt herifra og derifra, og det er litt kjedelig og er også grunnen til at jeg ikke har lagt flere bilder av innredningen på bloggen. Det er ekstra moro å se at også innredninga ligner veldig på det vi kunne se inne i modellen.

Sjøl lurte jeg på hva jeg skulle finne på i dag, men jammen meg fant jeg på noe jeg også. Jeg har jo vært i gang med ankerspillet, og det har stoppet opp et lite øyeblikk fordi vi har fått smeden vår, Seppe, til å smi et par beslag som må på plass før jeg kan fortsette. Beslagene er i posten, og Lars vil ta dem med seg på jobb i morgen og jeg kan da fortsette på ankerspillet. Det blir valgets kvaler i morgen altså, for nå er jeg i gang med å montere røstjernene. Ved montering av dem skjærer jeg vekk den ytterste delen av topprekka, og får toppen av røstjernene inn i rekka. Når de står i korrekt vinkel, det gjør vi ved å montere og stramme opp vantene, legges det inn et trestykke der jeg nå har hogd bort sånn at rekka er hel igjen. Foreløpig boltes røstjernene kun med en bolt i hvert jern slik at de kan svinge og få den rette visningen.

Hm, hva skal jeg gjøre i morgen? Ankerspill, røstjern..ankerspill, røstjern?? Blei vanskelig dette.

24.02.16

Morten Hesthammer