Venstre: Lars har fanget drevet og klasker det inn i natet. Midten: Det blåser godt rundt Jørgen og drevet ligger horisontalt i stedet for loddrett; som er normalen. Høyre: Lars har surret drevet rundt håndleddet for å bevare kontrollen.

Driv

De første dagene i uka har mine kolleger drevet på for å tette bankskøyta. Hammerslag på hammerslag for å drive tråden med lindrev inn i natene. Sjøl har jeg ligget hjemme i køya, uten at det har vært noen stas heller. Febertokter og kuldegysninger har avløst hverandre, og inne i mitt hode har det kjentes ut som om noen hamrer og slår på innsida. I dag drista jeg meg ut av reiret, og på utstøe bein sto jeg sammen med de andre på stillaset og slo ifra meg. I noen timer. Så var det bare å vakle tilbake til hybelen og finne på noe hvor jeg kunne sitte ned og jobbe fra Pc’en. Får prøve igjen i morgen.
Å drive på en plass som Prestebrygga når det blåser stiv kuling er en prøvelse. Av og til blåser man litt ut av balanse, men det går for så vidt greit. Verre er det at vinden tar tak i drevet og legger det flatt etter skutesida, og om det er litt rossete så sliter det drevet rett av og sender tråden av gårde bortover plattingen. For å holde kontrollen på tråden liker jeg å vikle den rundt håndleddet, og styre tråden nedover med en finger samtidig som jeg tar tak med settjernet, før det inn i natet og smekker til. Ser at enkelte andre også benytter seg av denne velbrukte metoden, mens andre igjen lar drevet leve sitt eget liv for så å fange det med settjernet for hvert slag.
Det må være en nokså utsatt plass vindmessig vi står på med bankskøyta. Jeg sto i lære på en av Danmarks mest forblåste plasser, og jeg kan aldri huske at vi hadde tilsvarende problem med drevet. Skulle man drevet et reparasjonsverft hvor driving var en del av geskjeften ville jeg nok ha funnet meg en lunere plass enn Prestebrygga. For dette ene prosjektet skal vi nok holde ut, men det er ikke til å unngå at selve drivinga tar noe lengere tid enn normalt av nevnte årsak. Vi er nå alle mann i drivinga, og håper å bli ferdige med denne jobben før vi tar juleferie om en uke. Så det er bare å belage seg på slag på slag, og noen kamper om å få drevet velberget inn i natene.
10.12.15
Morten Hesthammer